Aangesloten bij de Nederlandse Culturele SportbondNieuws van Watervrienden Nederland

Code Blauw ondertekend !

 

 
06/11/2017

Boeiend NCS Bondscongres 2017

Door Jan Soek

Tijdens het NCS Bondscongres, dat op 4 november 2017 plaatsvond in Nieuwegein, bleek dat na een aantal hectische jaren de bond zich weer ‘in financieel rustiger vaarwater’ bevindt, aldus Bondsvoorzitter Hugo Artz. “Een succesvol jaar was het ook met als hoogtepunt de succesvolle deelname van twee zwemteams aan de World Sport Games in Riga, waarbij de Commissie Wedstrijd Zwemmen tevens een overeenkomst sloot met Arenasport om als kledingsponsor op te treden in 2017, 2018 en 2019. Ook werd een overeenkomst gesloten met DAS waardoor leden van de NCS kosteloos gebruik maken van eerstelijns juridische ondersteuning door de specialisten van DAS.” Verder toonde Artz zich onder andere verheugd dat het contract met de Nederlandse Bond van Gebruikshondenverenigingen is omgezet in een samenwerkingsovereenkomst voor onbepaalde tijd en wees hij op een succesvol Kaderwervingsproject bij Watervrienden Woerden. 

» Lees verder
 
06/11/2017   |   SBWN

Verscherpte Privacywetgeving

Tijdens het Bondscongres van de NCS stond het thema ‘de invoering van de nieuwe, verscherpte Privacywetgeving in de EU, de AVG’, op het programma. Een wetgeving waar ook de sportclubs per 25 mei 2018 mee te maken krijgen!

» Lees verder
 
06/11/2017   |   CSF, SBWN

Normen Rotteveel Lid van Verdienste

“Normen Rotteveel stond aan de wieg van het Figuurboek van het Synchroonzwemmen, zorgde mede voor de automatisering binnen deze sectie en was de initiatiefnemer van het decentraal Diplomazwemmen”, aldus NCS voorzitter Hugo Artz toen hij, via een camera, de verhinderde Rotteveel toesprak. Het waren slechts enkele verdiensten van een bevlogen, sturende Penningmeester van de commissie Synchroonzwemmen en Figuurdrijven, die vanaf 1994 tot dit jaar zich met hart en ziel zich ingezet heeft voor deze commissie. “Maar ook binnen de sectie en commissie Zwemmen is hij van 2002 t/m 2014 buitengewoon ambitieus werkzaam geweest in diverse functies. Normen zou vorig jaar al terugtreden, maar heeft er een jaar aangeplakt om zijn opvolger in te werken en de commissie op zijn vertrek voor te bereiden. De NCS is hem zeer erkentelijk en vindt het meer dan verdient om hem te benoemen als Lid van Verdienste van onze bond”, waarna Normen Rotteveel het applaus van de zaal in ontvangst mocht nemen als blijk van waardering. 

» Lees verder

Commissies

Nieuws

 
Categorie naam: CWZ
Stand LZK na dag 1
 Zondag 12 november begon het nieuwe seizoen van de Landelijke...
 
Categorie naam: CWZ
Datum eerste centrale training...
De eerste centrale training van 2018 voor de jeugd is vastgesteld op...
 
Categorie naam: CWP
Uitslagen toernooi 5 november 2017
De uitslagen van het toernooi van 5 november 2017 in...
 
Categorie naam:
Boeiend NCS Bondscongres 2017
Door Jan Soek Tijdens het NCS Bondscongres, dat op 4 november...
 
Categorie naam: SBWN
Verscherpte Privacywetgeving
Tijdens het Bondscongres van de NCS stond het thema ‘de...
 
Categorie naam: CSF, SBWN
Normen Rotteveel Lid van Verdienste
“Normen Rotteveel stond aan de wieg van het Figuurboek van het...
 
Categorie naam: CWZ
Nieuwe bondsrecords masters
Tijdens de WVNL Masterzwemkampioenschappen (MZK) in Deurne op 1...
 
Categorie naam: CWP
Aangepast rooster 5 november 2017
De 's-Hertogenbossche Watervrienden hebben helaas af moeten zeggen...

Agenda