Aangesloten bij de Nederlandse Culturele SportbondAanpassingen Masterwedstrijd +selectie bondsploeg

13/07/2018  |  CWZ

Tot nu toe werden de WVNL Masterzwemkampioenschappen altijd op de 1e zondag van oktober georganiseerd. 

Mede omdat deze wedstrijd meetelt in de kwalificatie voor de masterbondszwemploeg welke aan CSIT toernooien deelneemt, werd door meerdere verenigingen en trainers gevraagd of het mogelijk was om deze wedstrijd later in het seizoen te plannen. Vooral de verenigingen in de regio's die dat jaar als laatste zomervakantie hadden was er immers weinig trainingstijd tussen zomervakantie en wedstrijd.


Daarom is in overleg met de verenigingen besloten om deze wedstrijd voortaan te verplaatsen naar de laatste zondag van januari.

De wedstrijd van 7 oktober 2018 was echter reeds toegewezen aan Watervrienden Almere. Deze wedstrijd zal nog gewoon georganiseerd worden zoals gepland. Met ingang van het nieuwe kalenderjaar 2019 zal de wedstrijd volgens het nieuwe schema worden georganiseerd. Daarmee zal de eerste nieuwe wedstrijd op zondag 27 januari 2019 plaatsvinden en daarna ieder jaar op de laatste zondag van januari.

Voor selectie van de bondsploeg welke zal deelnemen aan de CSIT World Sports Games 2019 in Tortosa, Catalunya zal naast de reeds gezwommen wedstrijd van 1 oktober 2017 in Deurne de wedstrijd van 7 oktober 2018 in Almere van belang zijn en dus niet de wedstrijd van 27 januari 2019. Dit omdat de kandidaten reeds rekening hebben gehouden met deze bestaande datum.

Voor selectie van de bondsploeg welke zal deelnemen aan de CSIT World Sports Games 2021 (plaats nog niet bekend) zal de CWZ voor aanvang van het nieuwe zwemseizoen aangeven of hier eenmalig drie wedstrijden meetellen (januari 2019, januari 2020 en januari 2021) of dat er zoals gebruikelijk twee wedstrijden zullen meetellen.

De naam van de wedstrijd zal overigens met ingang van het nieuwe reglement veranderen in Nederlandse Master Zwemkampioenschappen WVNL. Het zwemprogramma zal niet veranderen.

De wedstrijd van 7 oktober zal nog met de oude leeftijdsindeling worden gezwommen (dus met overgangs- en peildatum 31 december 2018). De wedstrijd van 21 januari 2019 zal met de eerder vermelde nieuwe leeftijdsindeling worden gezwommen (dus met overgangsdatum 1 september 2018 en peildatum 31 december 2018).Onder downloads -> diversen zullen de nieuwsberichten met daarin de wijzigingen resulterend uit de voorstellen van de werkgroep worden geplaatst, zodat je kunt terugzoeken. De verenigingen worden aangemoedigd de inhoud te delen onder de leden.
« Terug naar het overzicht

Commissies

Nieuws

 
Categorie naam: CWZ
Nieuw Sportreglement Wedstrijdzwemmen...
Zojuist is het 
 
Categorie naam: CWZ
WVNL Langeafstandswedstrijd -...
De CWZ is op dit moment druk bezig met het samenstellen van de...
 
Categorie naam: CWZ
Schema levering officials competitie
Het schema voor de te leveren officials tijdens de WVNL Landelijke...
 
Categorie naam: CWZ
Inschrijving Langeafstandswedstrijd
 Op 7 oktober as dienen de inschrijvingen voor de WVNL...
 
Categorie naam: CWZ
Data centrale trainingen jeugd en...
Ondanks dat we net pas terug zijn uit Lignano, zijn we al weer bezig...
 
Categorie naam: CWZ
Presentatie bijeenkomst scheids- en...
Vandaag werd door de CWZ de jaarlijkse bijeenkomst voor...
 
Categorie naam: CWZ
Gepland: scheidsrechterscursus
In 2019 is de CWZ voornemens om een nieuwe 
 
Categorie naam: CWZ
Clinic zwemtrainers en...
Zondag 30 september wordt in het zwembad Optisport Almere-Stad vanaf...

Agenda