Aangesloten bij de Nederlandse Culturele SportbondÉén tijdwaarnemer per baan +hoofdtijdwaarnemer

14/07/2018  |  CWZ
Bij CWZ wedstrijden stonden tot nu toe zo goed als altijd twee tijdwaarnemers én een keerpuntcommissaris op een baan. Met ingang van het nieuwe reglment wordt dit aangepast naar één tijdwaarnemer en één keerpuntcommissaris per baan.

Tegelijkertijd wordt voor deze wedstrijden dan echter ook een hoofdtijdwaarnemer ingevoerd. Deze krijgt een drietal taken:


1 - Het vervangen van een tijdwaarnemer indien hij/zij tijdens de race constateert dan zijn/haar stopwatch niet goed functioneert.

2 - Het meeklokken met een baan indien de ploegleider van de betreffende zwemmer in de juryvergadering heeft aangegeven dat de zwemmer probeert een bondsrecord te verbeteren.

3 - Indien er geen tijdwaarnemer vervangen hoeft te worden en er niet voor een mogelijk record meegeklokt hoeft te worden: De tijd opnemen van de laatst aankomende baan. 


Voor het opnemen van de laatst aankomende baan zal een extra officialkaart gemaakt worden, vergelijkbaar met de kamprechterkaart eerstaankomende.

Tijdens de juryvergadering zal de scheidsrechter duidelijk aangeven wie die wedstrijd de hoofdtijdwaarnemer is. Dit zodat deze bij een probleem met een stopwatch zo snel mogelijk ingeschakeld kan worden.

De hoofdtijdwaarnemer dient te beschikken over licentie 15 (= tijdwaarnemer / keerpuntcommissaris).

Op 23 september 2018 tijdens de bijeenkomst met scheidsrechters en kamprechters zal de inzet van de hoofdtijdwaarnemer ook nog verder besproken worden. Sowieso moedigen we zoveel mogelijk scheidsrechters en kamprechters aan om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn, maar dit jaar staat er dus een specifiek onderwerp op de agenda en worden deze officials dus extra aangemoedigd om aanwezig te zijn.

Bij de WVNL Langebaanwedstrijden maken we gebruik van elektronische tijdwaarneming en stond er sowieso slechts één tijdwaarnemer (en een keerpuntcommissaris) op een baan. Voor deze wedstrijden verandert er dus niets, bij deze wedstrijden is ook geen hoofdtijdwaarnemer benodigd.Onder downloads -> diversen zullen de nieuwsberichten met daarin de wijzigingen resulterend uit de voorstellen van de werkgroep worden geplaatst, zodat je kunt terugzoeken. De verenigingen worden aangemoedigd de inhoud te delen onder de leden.
« Terug naar het overzicht

Commissies

Nieuws

 
Categorie naam: CWZ
Nieuw Sportreglement Wedstrijdzwemmen...
Zojuist is het 
 
Categorie naam: CWZ
WVNL Langeafstandswedstrijd -...
De CWZ is op dit moment druk bezig met het samenstellen van de...
 
Categorie naam: CWZ
Schema levering officials competitie
Het schema voor de te leveren officials tijdens de WVNL Landelijke...
 
Categorie naam: CWZ
Inschrijving Langeafstandswedstrijd
 Op 7 oktober as dienen de inschrijvingen voor de WVNL...
 
Categorie naam: CWZ
Data centrale trainingen jeugd en...
Ondanks dat we net pas terug zijn uit Lignano, zijn we al weer bezig...
 
Categorie naam: CWZ
Presentatie bijeenkomst scheids- en...
Vandaag werd door de CWZ de jaarlijkse bijeenkomst voor...
 
Categorie naam: CWZ
Gepland: scheidsrechterscursus
In 2019 is de CWZ voornemens om een nieuwe 
 
Categorie naam: CWZ
Clinic zwemtrainers en...
Zondag 30 september wordt in het zwembad Optisport Almere-Stad vanaf...

Agenda