Aangesloten bij de Nederlandse Culturele SportbondWelkom

06/09/2018  |  CWP, SBWN

Per 1 juli 2018 is de vereniging Amsterdam Waterproof (waterpolo) lid van de NCS geworden.Deze jonge waterpolovereniging is opgericht op 31 mei 2016 en telt momenteel ongeveer 55 leden.

De vereniging stelt zich tot doel de beoefening van waterpolo onder lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders in de ruimste zin te bevorderen en meer algemeen te maken. Dit doen we door het organiseren van trainingen, waterpolowedstrijden, toernooien en evenementen. Naast deelname aan internationale gay toernooien (bijv. Gay Games) vind de vereniging het van groot belang ook wedstrijden te spelen tegen andere, niet-gay-waterpoloteams om verbinding via (amateur)sport te zoeken met de gehele maatschappij.

Al enige tijd zijn een aantal leden van ons administratief lid van de Watervrienden Amsterdam om deel te kunnen nemen aan de landelijke waterpolocompetitie van de Nederlandse Culturele Sportbond. De waterpolowedstrijden van de NCS zijn voor onze vereniging inmiddels een belangrijke manier geworden om wedstrijden aan te bieden aan onze leden. Daarnaast ondersteunen wij van harte alle doelstellingen van de NCS zoals te lezen in haar statuten met in het bijzonder artikel 2, paragraaf 1.b.: het bevorderen en het hooghouden van morele waarden in de sportbeoefening. Dit moet middel zijn tot vorming van ontspanning, met als grondslagen democratische gezindheid, solidariteit en gemeenschapszin en gelijke behandeling op grond van welke geaardheid dan ook.

 

Hierom vinden wij het bestaan van de NCS van groot belang en vinden dan ook dat we uit principiële redenen dit moeten ondersteunen met een eigen lidmaatschap van de NCS. De prettige sfeer en mentaliteit die wij tot op heden hebben gemerkt bij de NCS-waterpolocompetitie (via de Watervrienden Amsterdam), sterken ons in het gevoel hier de juiste keuze te hebben gemaakt.

Voor meer informatie: klik op deze link!

« Terug naar het overzicht

Commissies

Nieuws

 
Categorie naam: CWZ
Nieuw Sportreglement Wedstrijdzwemmen...
Zojuist is het 
 
Categorie naam: CWZ
WVNL Langeafstandswedstrijd -...
De CWZ is op dit moment druk bezig met het samenstellen van de...
 
Categorie naam: CWZ
Schema levering officials competitie
Het schema voor de te leveren officials tijdens de WVNL Landelijke...
 
Categorie naam: CWZ
Inschrijving Langeafstandswedstrijd
 Op 7 oktober as dienen de inschrijvingen voor de WVNL...
 
Categorie naam: CWZ
Data centrale trainingen jeugd en...
Ondanks dat we net pas terug zijn uit Lignano, zijn we al weer bezig...
 
Categorie naam: CWZ
Presentatie bijeenkomst scheids- en...
Vandaag werd door de CWZ de jaarlijkse bijeenkomst voor...
 
Categorie naam: CWZ
Gepland: scheidsrechterscursus
In 2019 is de CWZ voornemens om een nieuwe 
 
Categorie naam: CWZ
Clinic zwemtrainers en...
Zondag 30 september wordt in het zwembad Optisport Almere-Stad vanaf...

Agenda