U bent nu op de CWZ pagina: klik hier om terug te keren naar de algemene hoofdpagina

Aangesloten bij de Nederlandse Culturele SportbondCSIT

CSIT staat voor Confédération Sportive Internationale du Travail / International labour Sports Confederation

De CSIT is een mondiale sport organisatie waarbij de NCS is aangesloten. De reden dat de NCS zich bij de CSIT heeft aangesloten is vanwege het feit dat beide organisatie hun visie delen op de wijze waarop sport beoefend dient te worden. Vele Europese zusterorganisaties van de NCS zoals bv. INATEL (Portugal), FSGT (Frankrijk), UISP (Italië), SATUS (Zwitserland), ASKö (Oostenrijk), KALEV (Estland) en TUL (Finland) zijn daar ook bij aangesloten.
Sinds enkele jaren heeft de CSIT zich verenigd met een Pan Amerikaanse organisatie COPADET waarbij vele Zuid Amerikaanse en Midden Amerikaanse zusterorganisaties zijn aangesloten en recentelijk heeft de ALSO (African Labour Sport Organisatie) zich ook bij de CSIT aangesloten.

Ieder jaar wordt er door de CSIT op allerlei takken van sport CSIT wedstrijden georganiseerd door zusterorganisatie van de NCS. Iedere organisatie kan bieden op het organiseren van een wedstrijd. 

CSIT 2019

Ook de organisatie voor 2019 is reeds bekend: De Catalaanse Sportbond UCEC zal dan de zesde CSIT World Sports Games organiseren in Tortosa, circa 150 km zuidwestelijk van Barcelona. Het is de bedoeling hieraan deel te nemen met zowel een jeugd- alsook een mastersteam, maardit is nog niet definitief besloten.

CSIT 2018

In 2018 zal er weer een CSIT zwemtoernooi worden georganiseerd. Net zoals in 2015 en 2012 zullen we weer afreizen naar Lignano de Sabbiadoro, waar de Italiaanse sportbond AICS van 11 t/m 16 september ongetwijfeld weer een fraai toernooi zal neerzetten.

De ploeg van 24 zwemmers welke namens de NCS / Watervrienden Nederland aan dit toernooi zullen deelnemen is bekend gemaakt op zondag 25 maart na afloop van de 1e centrale training.

CSIT 2017

In 2017 werden er wederom World Sports Games worden georganiseerd, ditmaal in Riga (Letland). NCS nam hier deel met een bondsploeg voor zowel de jeugd alsook de masters en niet onverdienstelijk: Ondanks dat we als NCS enkel aan het zwemmen deelnamen, behaalden we in het overall medailleklassement een fraaie 2e plaats achter ASKÖ (Oostenrijk) en voor Hapoel (Israel).

CSIT 2016

Vanwege het 90 jarig jubileum van de NCS, is besloten om de CSIT zwemkampioenschappen in 2016 in Nederland te organiseren. Het toernooi werd verzwommen in het Hofbad te Den Haag, het gaat om een toernooi voor actieve (jeugd) zwemmer. Alle ploegen werden ondergebracht in het Van der Valk Hotel Noordorp. Tussendoor zijn we ook met alle ploegen ook nog een zonnige middag naar Scheveningen geweest.

De ploegen werden verwacht op woensdag 4 mei en vertrokken weer op maandag 10 mei. De competitie zelf was van donderdag 5 mei t/m zondag 9 mei.

CSIT 2015

In 2015 organiseerde de Italiaanse AICS de CSIT World Sports Games in Lignano de Sabbiadoro. NCS / Watervrienden nam hier deel met een zwemploeg voor actieve zwemmers alsmede een zwemploeg voor masters. In totaal reisden daarvoor 48 sporters en 5 begeleiders alsmede een grote groep supporters af naar Italië.

CSIT 2014

In 2014 zal de Israëlische sportbond Hapoel Sport Association de CSIT Swimming Championships gaan organiseren in de kustplaats Eilat, van 7 t/m 13 mei. Het zal hier weer een kampioenschap voor de reguliere zwemmers (jeugd) betreffen.

CSIT 2013

De CSIT heeft besloten om in 2013 de CSIT World Sports Games te organiseren. De organisatie die dit evenement gaat organiseren is de Bulgarian Workers' Federation "Sport and Health" (BWF Sport & Health) uit Bulgarije.

Het evenement heeft de naam CSIT WORLD SPORTS GAMES 2013 meegekregen. Het geheel zal plaatsvinden in de omgeving van Varna van 2 juni tot en met 9 juni. Tijdens dit evenement zullen de volgende sporten beoefend worden: voetbal, atletiek, volleybal, beach volleybal, basketbal, tennis, tafeltennis, zwemmen, schaken, petanque, worstelen, judo, karate, gymnastiek. Tevens zullen een aantal nieuwe sporten toegevoegd worden: mini voetbal, straatbal, darten, bowlen, touwtrekken en strand worstelen.

Meer gegevens over de CSIT WORLD SPORTS GAMES 2013 kunt u vinden op de website van de CSIT.

CSIT 2012

De CSIT heeft besloten om in 2012 diverse CSIT Kampioenschappen te organiseren. De organisatie die zich had aangemeld dit te willen organiseren is Associazione Italiana Cultura Sport (AICS) uit Italië. Deze organisatie heeft de organisatie toegewezen gekregen.

Het evenement heeft de naam CSIT SWIMMING CHAMPIONSHIPS 2012 meegekregen. Het geheel zal plaatsvinden in de omgeving van Lignano Sabbiadoro van 17 juni tot en met 23 juni. Er zullen meerdere CSIT Kampioenschappen plaatsvinden, naast zwemmen zullen er ook CSTI kampioenschappen voor: tafeltennis, beach-volleybal, karate, atletiek en Turnen!

Meer gegevens over de CSIT kunt u vinden op de website van de CSIT.