U bent nu op de CWZ pagina: klik hier om terug te keren naar de algemene hoofdpagina

Aangesloten bij de Nederlandse Culturele SportbondCSIT

CSIT staat voor Confédération Sportive Internationale du Travail / International labour Sports Confederation

De CSIT is een mondiale sport organisatie waarbij de NCS is aangesloten. De reden dat de NCS zich bij de CSIT heeft aangesloten is vanwege het feit dat beide organisatie hun visie delen op de wijze waarop sport beoefend dient te worden. Vele Europese zusterorganisaties van de NCS zoals bv. INATEL (Portugal), FSGT (Frankrijk), UISP (Italië), SATUS (Zwitserland), ASKö (Oostenrijk), KALEV (Estland) en TUL (Finland) zijn daar ook bij aangesloten.
Sinds enkele jaren heeft de CSIT zich verenigd met een Pan Amerikaanse organisatie COPADET waarbij vele Zuid Amerikaanse en Midden Amerikaanse zusterorganisaties zijn aangesloten en recentelijk heeft de ALSO (African Labour Sport Organisatie) zich ook bij de CSIT aangesloten.

Ieder jaar wordt er door de CSIT op allerlei takken van sport CSIT wedstrijden georganiseerd door zusterorganisatie van de NCS. Iedere organisatie kan bieden op het organiseren van een wedstrijd.

 

CSIT 2017

In 2017 zullen er wederom World Sports Games worden georganiseerd, ditmaal in Riga (Letland). Voornemen is het om hieraan met zowel een masters- alsook een jeugdploeg deel te nemen. Een definitieve beslissing hierover moet echter nog genomen worden.

CSIT 2016

Vanwege het 90 jarig jubileum van de NCS, is besloten om de CSIT zwemkampioenschappen in 2016 in Nederland te organiseren. Het toernooi zal verzwommen worden in het Hofbad te Den Haag, het gaat om een toernooi voor actieve (jeugd) zwemmer.

De ploegen worden verwacht op woensdag 4 mei en zullen weer vertrekken op maandag 10 mei. De competitie zelf is van donderdag 5 mei t/m zondag 9 mei.

CSIT 2015

In 2015 organiseerde de Italiaanse AICS de CSIT World Sports Games in Lignano de Sabbiadoro. NCS / Watervrienden nam hier deel met een zwemploeg voor actieve zwemmers alsmede een zwemploeg voor masters. In totaal reisden daarvoor 48 sporters en 5 begeleiders alsmede een grote groep supporters af naar Italië.

CSIT 2014

In 2014 zal de Israëlische sportbond Hapoel Sport Association de CSIT Swimming Championships gaan organiseren in de kustplaats Eilat, van 7 t/m 13 mei. Het zal hier weer een kampioenschap voor de reguliere zwemmers (jeugd) betreffen.

CSIT 2013

De CSIT heeft besloten om in 2013 de CSIT World Sports Games te organiseren. De organisatie die dit evenement gaat organiseren is de Bulgarian Workers' Federation "Sport and Health" (BWF Sport & Health) uit Bulgarije.

Het evenement heeft de naam CSIT WORLD SPORTS GAMES 2013 meegekregen. Het geheel zal plaatsvinden in de omgeving van Varna van 2 juni tot en met 9 juni. Tijdens dit evenement zullen de volgende sporten beoefend worden: voetbal, atletiek, volleybal, beach volleybal, basketbal, tennis, tafeltennis, zwemmen, schaken, petanque, worstelen, judo, karate, gymnastiek. Tevens zullen een aantal nieuwe sporten toegevoegd worden: mini voetbal, straatbal, darten, bowlen, touwtrekken en strand worstelen.

Meer gegevens over de CSIT WORLD SPORTS GAMES 2013 kunt u vinden op de website van de CSIT.

CSIT 2012

De CSIT heeft besloten om in 2012 diverse CSIT Kampioenschappen te organiseren. De organisatie die zich had aangemeld dit te willen organiseren is Associazione Italiana Cultura Sport (AICS) uit Italië. Deze organisatie heeft de organisatie toegewezen gekregen.

Het evenement heeft de naam CSIT SWIMMING CHAMPIONSHIPS 2012 meegekregen. Het geheel zal plaatsvinden in de omgeving van Lignano Sabbiadoro van 17 juni tot en met 23 juni. Er zullen meerdere CSIT Kampioenschappen plaatsvinden, naast zwemmen zullen er ook CSTI kampioenschappen voor: tafeltennis, beach-volleybal, karate, atletiek en Turnen!

Meer gegevens over de CSIT kunt u vinden op de website van de CSIT.

Commissies

Agenda