U bent nu op de CWZ pagina: klik hier om terug te keren naar de algemene hoofdpagina

Aangesloten bij de Nederlandse Culturele SportbondNCS Bondszwemkampioenschappen

De NCS-Zwemkampioenschappen worden elk jaar op de tweede en de derde zondag van de maand maart gehouden. Tijdens deze twee wedstrijddagen komen alle wedstrijdslagen aan bod voor zowel de 100m. als voor de 200m.

De NCS Zwemkampioenschappen zijn de belangrijkste individuele kampioenschappen binnen de NCS. De deelnemers strijden om de titel “NCS Kampioen” in vier leeftijdscategorieën :

  • Categorie C voor 12 en 13 jarigen
  • Categorie D voor 14 en 15 jarigen
  • Categorie E voor 16 en 17 jarigen
  • Categorie F voor 18 en ouder

De peildatum is 31 december van het betreffende jaar. De deelnemers in de categorie C komen alleen uit op de 100m nummers.

De CWZ publiceert ieder voorafgaand jaar, limiet- en vervangende tijden. Indien gedurende het seizoen een limiet wordt behaald dan kwalificeert de zwemmer zich voor deelname aan deze wedstrijden. Na de indeling van de gekwalificeerde zwemmers worden niet volle series aangevuld met de snelste zwemmers die gedurende het seizoen een vervangende tijd hebben gerealiseerd.
Iedere NCS wedstrijdzwemmende vereniging kan zich opgeven om de NCS Zwemkampioenschappen te organiseren. Bij de toewijzing voor het organiseren van een dergelijke wedstrijd wordt o.a. gekeken naar de accommodatie van het 25-meter zwembad, het feit of de vereniging al eerder een wedstrijd toegewezen heeft gekregen en zo ja, wanneer? De ligging van de zwembaden. De CWZ streeft ernaar de wedstrijden zoveel mogelijk over het land te spreiden.

Commissies

Agenda