Nieuws

Spannende tijden voor kandidaat-bondsploegleden

24 februari 2019
www.watervriendennederland.nl
65 zwemmers zullen een dezer dagen via de contactpersoon van hun vereniging een uitnodiging voor de centrale training van 24 maart a.s. in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion ontvangen.

Voor sommigen zal deze uitnodiging wellicht als een kleine verrassing komen:
 

- Sinds dit seizoen hanteren we bij de NCS een andere leeftijdsindeling, waardoor zwemmers niet op 1 januari, maar pas op 1 september een leeftijdsklasse doorschuiven. Iedereen is daardoor eenmalig langer in hetzelfde leeftijdsklasse gebleven.
 

- Bij de CSIT wordt echter nog een leeftijdsindeling gehanteerd waarbij de zwemmers reeds op 1 januari doorschuiven (zoals het “vroeger” bij de NCS was).
 

- Dit betekent dat iedereen ten tijde van het toernooi in juli 2019 voor de CSIT en dus ook voor de bondsploeg “een jaartje ouder” is dan wanneer ze uitkomen op NCS wedstrijden.

Zo zijn zwemmers van geboortejaar 2005 voor de NCS dus nog 2e jaars C, maar zijn ze voor de CSIT al 1e jaars D. Zij konden dus nog niet deelnemen aan de Nederlandse Zwemkampioenschappen van 10 februari j.l. in Almere. Daarom zijn zij uitgenodigd op basis van deelname aan de Nederlandse Junioren Zwemkampioenschappen van 9 december 2018 in Den Haag.
 

Daarnaast geldt voor iedereen dat alle resultaten van 1 september 2018 tot en moet 20 februari 2019 zijn meegenomen en niet meer alleen de resultaten op de NK’s. Een iets mindere dag tijdens de NK kon dus nog worden goedgemaakt met goede resultaten in eerdere wedstrijden.
 

Uitnodiging voor de centrale training betekent nog niet automatisch selectie voor de bondsploeg, maar het is al wel weer een stap in de goede richting: Uiteindelijk zal de bondsploeg bestaan uit 24 zwemmers. De definitieve selectie zal bekend worden gemaakt na afloop van de centrale training van 24 maart a.s.


 
Update, 31 maart 2020   Bij de NCS komen veel vragen binnen, daarom hebben we hieronder een lijst met veel van de… Lees meer
 
Naar aanleiding van de getroffen maatregelen werkt het personeel van het bondsbureau zo veel mogelijk thuis. Inmiddels hebben ook wij… Lees meer
 
www.watervriendennederland.nl
Update coronavirus en activiteiten NCS Maandag 23 maart Vandaag heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak… Lees meer
 
De CWZ heeft vanwege de situatie rondom het Corona virus besloten om de uiterste inschrijfdatum voor de Nederlandse… Lees meer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Watervrienden Nederland
Asterweg 125
1031 HM, Amsterdam
T:020 6363061
sec@watervriendennederland.nl
Terug naar boven